Intresset för utomhusträning ökar stort

Hälsa Sport

Vi svenskar är verkligen ett folk som gillar att vara aktiva. För många så har utomhusträning av olika slag också blivit ett ökat- eller helt nytt intresse. Idag så ser vi exempelvis många utomhusgym som poppar upp på allt flera ställen i vårt avlånga land, vilket såklart enbart är positivt. För många småbarnsföräldrar så är också utomhusgym ett perfekt ställe att kunna träna på även när ens barn ligger och tar en skön tupplur i barnvagnen intill.

När barnen har blivit lite äldre så är det också enkelt att spänna fast barnet- eller barnen i joggingvagnen och ta sig ut på äventyr tillsammans. Att utomhusträningen heller inte kräver utomhusgym, joggingvagnar eller fotbollsspel med kompisarna för att kunna bli av är också något som många såklart tycker är enkelt- och smidigt.

Att snöra på sig ett par bra löpskor och passande klädsel och sedan sticka iväg på en löptur eller en härlig powerwalk är heller inte komplicerat för fem öre utan är också något som vi alla kan göra i princip när- och var som helst.

Vill man variera sin träningsrunda som man är ute på så kan man enkelt också göra flera bra kroppsviktsövningar. Mot en parkbänk så man exempelvis göra armhävningar, dips eller att man går upp med ett ben i taget på bänken. Vill man så behöver man såklart heller inte ens ta en parkbänk till hjälp utan kan köra flera bra passande övningar helt utan att ta hjälp av något föremål överhuvudtaget.

Tips på kroppsviktsövningar att kunna göra

För att hjälpa dig- och alla andra på traven så får ni här lite härlig träningsinspiration som är enkelt att göra både hemma i vardagsrummet precis som man också kan göra dessa övningar utomhus där det passar.

  • Benböj, 3 (omgångar) x 10 (repetitioner). Vill man utmana sig själv lite mera så kan man alltid välja att köra hoppbenböj (jump squats) istället.
  • Utfallssteg, 3 x 10.
  • Jumping Jacks 3 x 30 sekunder.
  • Burpees 3 x 8.
  • Plankan 3 x max antal sekunder.
  • Armhävningar 3 x max antal, om dessa till en början är för svåra att göra på vanligt vis så börja med att göra dessa ståendes på knäna.

Övningarna ovan kanske inte låter så många eller särskilt ansträngande men vi lovar att dessa kommer att vara nog så tuffa och ansträngande till att börja med. Börja att köra övningarna här ovan 2-3 gånger per vecka i 2-3 veckor framåt och efter detta så ökar du med att göra 4 omgångar av allt istället för 3. Öka sedan antalet omgångar och repetitioner successivt och våga utmana dig själv ytterligare.

Då flera av övningarna här ovan inte har något svenskt namn så används istället de engelska namnen, om du skriver in de engelska namnen på övningarna och sedan söker på dessa på YouTube så kommer du att kunna se hur övningarna också går till.