Publiken är tillbaka på våra fotbollsarenor

Nöje & Fritid Sport

Har du också saknat den magiska stämning och atmosfär som en gungande fotbollsarena av fotbollssupportrar kan sakna? Såklart är svaret ett rungande JA för många av oss. Hur många som får tas in på arenorna i dagsläget är beroende på hur stora arenorna är.

Redan under sommarens fotbolls-EM så fick vi alla känna på känslan att att kunna se- och höra publik på arenorna igen och det var onekligen en känsla att rysa- och att njuta av. När det gäller vår svenska högsta serie, fotbollsallsvenskan, så är den också i full gång efter sommarens korta uppehåll.

De regerande svenska mästarna, Malmö FF, ser svårslagna ut även i år och där det ser ut som om att det kan bli Stockholmslagen Djurgården och AIK som står för det svåraste motständet tills dess att SM-guldet ska delas ut i början av december.

MFF mot Champions League

Något som också är roligt för svensk fotboll är att Malmö FF står med ena benet i gruppspelet i Champions League. Efter att ha besegrat skottarna (Glasgow Rangers) på både hemmaplan och på bortaplan så är det nu endast Bulgariska Ludogorets som står emellan MFF och skåningarnas medverkan i Champions Leagues gruppspel.

Den första matchen mot Bulgarerna spelas hemma på Eleda Stadion i Malmö 18 augusti med retur i Bulgarien 24 augusti. Det är bara att hålla alla tummar och tår vi alla har för att kunna få uppleva ett svenskt lag i Champions League ännu en gång.

När det gäller än större lag än MFF så ska det onekligen också bli spännande att se om PSG lunkar hem årets CL-turnering efter de värningar som man har gjort i sommar.

Även om det kommer att bli intressant att följa världens bästa fotbollsspelare genom alla tider, Lionel Messi i PSG, så kommer det utan tvekan också att kännas konstigt att se Messi i en annan tröja än Barcelonas.

Att också se de tidigare kombatanterna Sergios Ramos (tidigare i Real Madrid) och Messi i ett och samma lag är ytterligare något som kommer att ta en liten stund att vänja sig vid.

PSG kommer utan tvekan att bli jättefavoriter att lyfta CL-pokalen även om lag som Bayern München och Manchester City säkerligen också vill ha ett och annat finger med i spelet när allt väl ska avgöras.

Att se MFF ta sig till gruppspelet i CL för att också kunna lottas in i samma grupp som PSG och med stjärnor som Messi, Neymar, Ramos och Mbappé på besök på Eleda Stadion är väl ändå för mycket begärt, eller?!