gasgrill

Svårt att välja gasgrill? Missa inte dessa 5 tips!

Mat & Dryck

Har du också funderat på att köpa en bra gasgrill? Välkommen till klubben i sådana fall. Intresset för att köpa gasgrill eller gasolgrill som de också kallas har aldrig varit större än just nu i Sverige. En stor anledningen till att många vill grilla och laga mat utomhus i allt större utsträckning sägs den pågående coronapandemin vara en stor orsak till. Det finns en rad olika saker att ta ställning till innan man klickar hem en av alla bra gasolgrillar som finns att hitta på nätet.

⦁ En grillyta på cirka 60×50 cm är bra om ni är minst 4 personer som ska njuta av en härlig grillmiddag tillsammans.

⦁ Ett elektroniskt tändningssystem är något som de allra flesta gasolgrillar är utrustade med idag. Med ett elektriskt tändningssystem så tänds grillen på studs och det är klart att börja grilla inom ett par korta minuter.

⦁ En gasolgrill som har 4 brännare gör att maten får en jämn värmefördelning. Dessutom så ser en gasolgrill med 4 brännare till att man kan hålla olika temperatur på maten som tillagas. En temperaturmätare på grillen gör också att du kan se till att maten som tillagas har den temperatur som du önskar.

⦁ Gott om förvaringsplats på grillen, via ett övre galler och/eller sidobord är också uppskattade detaljer.

⦁ Att man har en gasgrill som är enkel att flytta till avsedd plats är ytterligare något som många tycker är en stor fördel. Gasgrillar kan många gånger vara stora och tunga och att ha en gasgrill som är aningen lättare och som samtidigt är hjulförsedd är också bra för alla som önskar det.

Så mycket kostar en gasgrill

En bra, prisvärd och samtidigt enkel gasolgrill kostar vanligtvis från cirka 4 000 kronor och uppåt. Vanligare är dock att bra medelstora gasolgrillar av god kvalitet ligger i prisklassen runt cirka 7 000-18 000 kronor, vilken gasolgrill man till slut väljer bör alltid avgöras av vilken budget man har samt vilka specifika behov eller önskemål som man har i valet av gasgrill.

En ytterligare detalj att tänka på är att det också är viktigt att rengöra sin grill efter de instruktioner som medföljer vid köpet. Förutom att rengöra gasgrillen regelbundet så är det också klokt att köpa sig ett bra grillöverdrag som skyddar grillen mot all väder och vind. Att använda avsedda grillverktyg, grillhandskar och ett bra grillförkläde är också saker som är bra att tänka på för sitt personliga skydd och för sin egen bekvämlighet när man ska grilla.