Vad innebär ett mikrolån utan UC?

Ekonomi
  1. Ett mikrolån utan UC är ett privatlån utan säkerhet.
  2. Din ansökan görs alltid online och du får snabbt svar och snabb utbetalning.
  3. Din ansökan görs utan att kreditupplysning sker hos Upplysningscentralen (UC).

Jämför alla mikrolånen utan UC för att kunna spara pengar

Både antalet långivare och olika typer av lån ökar på marknaden, och det kan ibland bli svårt att skilja dem alla åt. En bra början kan vara att man har gjort en budget över sin egen ekonomi och vara medveten om hur mycket man önskar låna.

Ju bättre förberedd du är innan du ska söka efter lån, desto lättare blir det för dig när du ska jämföra de olika alternativen som finns. Frågor du kan ställa dig själv är om du behöver ett mindre eller större lån, hur snabbt du behöver pengarna på ditt konto och hur mycket din budget tillåter för att återbetala lånet.

Med hjälp av mindre lån som mikrolån minimeras risken för att låntagare uppmuntras att söka högre lån än vad de egentligen behöver. Det kan uppkomma situationer då man akut behöver låna mindre summor, som inte ens överstiger 1000-lappen. Även om det kan vara lockande att låna mer pengar än vad som behövs, så ska man inte glömma bort att lån ska återbetalas.

Med mikrolån utan UC finns inga krav på säkerhet eller att du ska ange vad pengarna ska användas till. Med mikrolån är det ofta högre ränta än andra snabblån, men det råder också kortare återbetalningstid. Vilket gör att lånet inte alltid hinner bli så dyrt.

Med alla lån kommer några grundkrav

  • Minst 18 år gammal, vissa långivare kan ha 20-23 år som ålderskrav.
  • Du ska kunna uppvisa någon form av inkomst.
  • Du ska vara svensk medborgare och bosatt i Sverige.
  • Du kan bli beviljad lån trots betalningsanmärkningar.
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten.

Ytterligare krav kan förekomma så kom alltid ihåg att se över mikrolånens krav innan du sänder iväg din ansökan via din mobil eller dator.

Lån med eller utan UC?

Med lån som har låga krav, som mikrolån utan uc, så används det alltid ett annat kreditupplysningsföretag när inte UC används. UC är annars det företag inom branschen som inkluderar som mest information i sina upplysningar, men med denna typ av lån krävs det sällan så mycket information.

En fördel för låntagare med att söka lån utan UC är att ens kreditupplysning inte blir synlig för alla andra, till skillnad från om ens upplysning går via UC. De registrerar nämligen alla kreditupplysningar från både privatpersoner och företag. Ju fler man samlar på sig i sitt namn, desto sämre kreditvärdighet riskerar man att få.

Anledningen till att ens kreditvärdighet kan bli sämre är att man anses ha dålig koll på sin privatekonomi, då man ofta ansöker om lån. När det gäller kreditupplysningar, så ska man inte glömma att dessa görs även när man ansöker om kredit i en butik. Till exempel om du önskar köpa en tv eller dator på avbetalning.

I och med allt detta nyss nämnt så bibehåller man sin kreditvärdighet helt intakt hos UC när man vänder sig till en långivare som inte gör sina kreditupplysningar hos UC.

En ytterligare stor fördel att ansöka om lån utan UC är om man vill ansöka om ett lån trots betalningsanmärkningar. Det är betydligt vanligare att långivare som inte använder sig av UC beviljar lån trots att en- eller flertalet betalningsanmärkningar finns, något som sällan långivare som använder sig av UC gör.