God mat och dryck – ett stort intresse för många svenskar!

Mat & Dryck

Att njuta av god mat och dryck är något som många av oss verkligen gillar att göra. Ett besök på en riktigt bra restaurang i goda vänners lag eller tillsammans med sin partner är något som tillhör livets goda. En eller flera goda drinkar på fredagskvällen efter en veckas hårt arbete och i trevligt umgänge är också något som verkligen sätter guldkant på tillvaron.

Förutom att kunna njuta av god mat och dryck ute på restauranger och barer så är vi också många som tycker om att lag god mat i hemmets lugna vrå. Att matintresset är så enormt stort och allt jämnt växande i Sverige kan vi också tacka bland annat matlagningsprogram på TV och sociala medier för. Idag så har vi också möjlighet att kunna handla riktigt bra råvaror av olika slag i allt från saluhallar till i våra vanliga matvarubutiker.

Nu är hösten här och adventskalendrar börjar komma ut på marknaden. De senaste åren har många olika alternativ till traditionella chokladkalendrar lanserats. Det finns alternativa adventskalendrar för män med kaffe, öl och chili. För den som inte vill ha något ätbart i adventskalendern finns även ett stort antal skönhetskalendrar både för män och kvinnor – bara som exempel. I dagsläget finns det adventskalendrar för de flesta smaker och ändamål, och att kombinera det med sin partners favoritintresse blir aldrig fel.

En växande trend som allt fler har fått upp ögonen för är att laga mat utomhus. För många svenskar så är matlagning utomhus mest förknippat med att vi grillar på kol- eller gasolgrillen under varma sommardagar. När det gäller just att grilla så behöver man dock inte vara begränsad till att enbart grilla under sommaren utan detta kan egentligen göras året runt bara vädret är någorlunda bra.

Vill man grilla även under andra årstider än under sommaren så kan det också vara bra att fundera på att köpa en prisvärd och bra gasolgrill där man också kan komma igång med att grilla betydligt snabbare än vad man kan göra med en kolgrill.

Även allt från utomhuskök i olika storlekar, pizzaugnar och matlagning på ett vanligt mindre stormkök är också några populära exempel på hur vi svenskar väljer att laga mat utomhus i allt större utsträckning. En rolig parentes i det hela är även att just stormköket blev utsett till årets julklapp 2020 av Handelns Utredningsinstitut (HUI).

Många upplever mer av Sverige

Förutom inspiration från matlagningsprogram på TV och sociala medier så kan det växande intresset för att laga mat utomhus såklart även bero på flera andra anledningar.

Att vi har en ekonomi som gör att vi har råd med att handla allt från bra råvaror till annan nödvändig utrustning är också en viktig anledning till det stora intresset precis som det även är att vi svenskar också spenderar mera ledig tid i Sverige. Av naturliga skäl så har heller inte intresset för att köpa- eller hyra stuga, båt, husvagn eller husbil varit större än nu.

Går man i planerna på att handla sig en bra grill, utomhuskök eller pizzaugn så har vi också sammanställt några modeller som både vi själva- och andra kunder tycker både är riktigt bra men samtidigt också väldigt prisvärda med tanke på vad man också får för priset.

1 thought on “God mat och dryck – ett stort intresse för många svenskar!

Comments are closed.